Sera Kubbeleri(GD-GREENHOUSE DOMES)
Kış Bahçesi
MaviDome Sera Kubbeleri

MaviDome Firması olarak, "Tam Kubbe" ve "Tünel Kubbe" olamak üzere bu alanda bilinen iki geodezik kubbe sera üretmekteyiz. Çerçeve malzemesi müşteri isteğine ve kubbe çapına göre değişmektedir.  Çapı 6 metreye kadar  olan kış bahçesi ve hobi "Tam Kubbe" ve "Tünel Kubbe" seraları PPRC(Polipropilen Random Copolimer)  yapılabilmektedir. PPRC ile yapılan seralarda herhangi bir paslanma olmamakta ve hafif olduğu için de kolayca taşınabilmektedir. Çapı 6 m'den büyük "Tam Kubbe" "Tünel Kubbe" Seralar seralar ise çelik çerçeve sistemli yapılmaktadır. Kubbelerimiz, sökülüp-takılabilir(domonte) ve  verilen bir montaj planına göre kolayca kurulabilme özelliklerine sahip olduğu için, kendileri montaj yapmak isteyen müşterilerimiz için, ülkemizin her köşesine  gönderilmektedir.
Tünel Kubbe Sera
Tam Kubbe Sera
MaviDome Sera Kubbeleri
Sera Kubbelerinin Üstün Özellikleri

1-Dayanım: Her yıl ülkemizde, yaz seralarında(Isparta vb. bölgelerdeki seralarda olduğu gibi) kar ve rüzgar yüklerinden, diğer bölgelerdeki (Antalya vb.) kış seralarında ise, rüzgar, yağmur ve dolu yüklerinden dolayı binlerce dekar sera göçmekte ve içindeki ürünler zayi olmaktadır. Sonuçta, üreticilerimiz büyük maddi kayıplar yaşamakta ve dolayısı ile ülke ekonomisi de büyük zarar görmektedir. Geodezik kubbe sera sistemlerin diğer sistemlere göre en üstün özelliklerinden biri sıcaklık etkisi, rüzgar, kar, deprem vb. kendisine gelebilecek etkilere karşı göstermiş olduğu dayanımdır. Bu özelliği nedeni ile geodezik kubbe seralar dünyada yaygın olarak inşa edilmektedir.

2-Sürdürülebilirlik: Geodezik kubbe seralar inşa edilirken, daha az karbon salınımı olduğundan sürdürülebilir bir şekilde kurulum sağlanmaktadır. Geodezik kubbe seralar demonte, prefabrik ve kolay taşınabilir ve temel el aletleriyle hızlı bir şekilde monte edilebilirler.

3-Hacimsel Büyüklük: Geodezik kubbe en büyük iç alanı en az yüzey alanıyla kapladığı için bu özelliği ile malzeme ve maliyetten yaklaşık %30 tasarruf sağlanmaktadır.

4-Sinerjistik: Biyo-geometrik şekillere yönelik yapılan kapsamlı araştırmalar, geodezik mimarinin doğal frekansının hem insan hem de bitki sağlığı için faydalı olan en yüksek titreşimli ortamı ürettiğine göstermiştir.

5-Verimlilik: Geodezik kubbelerin içbükey iç kısmı, dönüş havası kanallarının yardımıyla sıcak veya soğuk havanın kubbe boyunca eşit bir şekilde akmasına izin veren doğal bir hava akışı yaratır. Kubbe sistemlerde, ısı kaybına neden olan rüzgar hareketi  kubbenin etrafında düzgün bir şekilde aktığı için kare ve dikdörtgen forma sahip seralara göre ısı kaybı daha azdır. Ek olarak, küresel kubbe şekli, bir tür aşağı doğru dev reflektör gibi davranarak, iç ısıyı yoğunlaştırır ve radyan ısı kaybını önler. Bitkilerin yetiştirilmesinde mikro iklim ortamını sağlamak büyük önem taşımaktadır. Diğer taraftan, yine, kubbe seralar,  kare yada dikdörtgen şeklindeki seralara kıyasla,  dış çevre ile daha az temas yüzeyine sahip olduğu için, seralada mikro iklim ortamını oluşturnak için gerekli olan enerji, kare yada dikdörtgen  şeklindeki  sera sistemlere göre  % 30 daha azdır. Kubbe seraların bu özelliği, örtü altı bitki  yetiştiriciliğinde  çok önemli bir ekonomi sağlamakadır.  Ayrıca, kubbe formu, hem güneş ışınlarının,  sıcaklığın ve nemin kubbenin içinde kontrollü ve düzenli yayılmasını  hem de yüksek havalandırma oranı sağlayarak kubbe içinde düzenli hava akışı sağlar. Bu nedenle,kış bahçeleri ve  botanik bahçelerinde de kubbe formu tercih edilmektedir.
+90 532 614 79 29
+90 537 873 97 23
+90 537 691 79 29
mavidome@mavidome.com
Bahçelievler Mah. Küme Evleri,
165/1, Yakaören/ISPARTA
MaviDome geodezik kubbeler , ekonomik, estetik, güvenli ve konforlu yapılardır.